Toidud, mis meiega manipuleerivad

komm1

Milliste ainetega toidutööstuses tänapäeval toite tembitakse,   seda võime kõik kenasti  pakenditelt lugeda.  Seda muidugi juhul,  kui  silm seletab ja kõik E-ained kenasti nime- ja nägupidi  peas on.  Kui palju me aga teame sellest, millest need E-ained tegelikult  toodetud on? Kui palju oleme kuulnud nende kõrval- ja koostoimetest?   Kas teame vältida lisaained, mis astmahaigele lähedasele suure tõenäosusega probleeme tekitavad?  Kas oleme teadlikud, milline sünteetiline molekul toidus võib üleannustamisel  hulgiskleroosi sümptomeid mimikeerida? Kas  oleme kohanud toidupakendil hoiatust selle kohta, et soolehaiguse korral peaks seda või teist E-ainet kindlasti vältima, kui me just tõvesümptomite tugevnemist ei soovi?

Toidus leiduvatele kehavõõrastele  ainetele pühendatud loengus tuleb juttu:

– e-ainete ja toidu töötlemisel tekkivate ühendite ning erinevate terviseprobleemide omavahelistest seostest

– mis on toksiline sünergism  ja missugused riskid selle nähtusega kaasnevad

– millele toidupoes toodete silte uurides tähelepanu pöörata:  vaatleme, kui selgelt on toodete sisu pakendil märgistatud

– erinevate pakenditega (plastpakendid, konservid, ühekordsed nõud, foolium, töödeldud paberpakendid jt.) kaasnevatest ohtudest

Räägime ka  ohututest alternatiividest, mille abil me oma toidulauda riskantsetest kemikaalidest säästa saaksime.