Fantastilised rasvad

Kuupäev 16 veebruar 2016
Kellaaeg 14 kuni 15.30
Asukoht Pärnu Haigla (kinnine loeng)
Läbiviija Terviseterapeut ja toitumisnõustaja Liis Orav
Maksumus

head rasvadToidurasvadega seotud teaduslik info   on viimastel aastatel  läbi teinud  diametraalse pöörde. Enam ammu ei räägita kolesteroolist kui keha vaenlasest, samuti on rehabiliteeritud küllastunud rasvade rikkad loomsed toidud. Samas ei tähenda see, et tervislik oleks igasugune rasv. Milliseid rasvu toidus eelistada ja milliseid vältida?

Rasvadele pühendatud loeng annab ülevaate:

  • Erinevatest rasvhapetest ja nende funktsioonidest kehas
  • Kolesterooli  ja küllastunud rasvade rollist kehas,  „kolesteroolihirmu“  ajaloost ja sellest, milline kolesterool on ohtlik
  • Rasva ja hormonaalse tasakaalu seostest
  • Rasvade mõjust aju tervisele  ja käitumisele
  • Omega 3  ja Omega 6 rasvhapete tasakaalu tähtsusest  organismis
  • Toitudest ja lisanditest, mis keha rasvhappelist balanssi  tasakaalustada aitavad

Käsitleme rasvadega seotud temaatikat nii südame-veresoonkonnahaiguste, neurodegeneratiivsete haiguste, nahaprobleemide kui vähkkasvajate perspektiivist. Juttu tuleb ka rasvade õigest säilitamisest ning temperatuuridest, mis nende kasutamiseks kõige optimaalsemad on.

Lektor terviseterapeut ja toitumisnõustaja Liis Orav