Visalt levib müüt, et madala rasvasisaldusega (ingl. k. low fat või light)) või sootuks rasvavabad (no fat) toidukaubad on tervislikud. Soovitatakse tarbida lahjasid piimatooteid, võideid, majoneese, salatikastmeid jne.
Head rasva pole põhjust karta. Kaasaegset ühiskonda on aastakümneid harjutatud mõttega, et rasv kitib kinni veresooned ja teeb paksuks, seega peaks sellest hoiduma. Miski ei saaks olla tõest kaugemal. Troopilised õlid nagu kookospähkli- ja palmiõli, samuti nagu ka karjamaadel vabalt kepsutanud loomade liha ja piimast tehtud või on tegelikult vägagi tervislikud. Küll aga põhjustavad südamehaigusi ja paljusid teisi tõbesid populaarsed hüdrogeenitud ja transrasvarikkad taimeõlid, seega tuleks kindlasti loobuda hoopis nendest.
Toit olgu võimalikult naturaalne. Kindluse mõttes on alati soovitav toote koostist kriitiliselt uurida, “dieettoitudel” aga eriti. Pahatihti on toiduainetetööstus kompenseerinud puuduva rasva täiendava suhkruga, lõhna- ja maitseainetega jt kahjulike lisanditega, et parandada toote maitset ja kontsistentsi.
Järeldus: Eelista võimalikult naturaalseid toiduaineid, nagu näiteks
- täispiim (võimalusel homogeniseerimata talupiim)
- >80% koorevõi
- naturaalne jogurt (marju või moosi saad kodus ise lisada)
- maitsestamata rasvane kohupiim (kreem valmista oma maitse järgi)