Hõrk ja tervislik salatikaste kurkumiga

Kurkumist kui maksapuhastajast, immuunsüsteemi turgutajast ja imerohust, mis paneb ka agressiivsete vähivormide metastaasid kuhtuma, on Toitumistarkus juba mitmel korral kirjutanud.

Seekord pakume aga välja täiesti praktilise ja maitsva viisi, kuidas seda imepulbrit oma igapäevamenüü osaks lõimida. Nii saame selle antibakteriaalse, põletikuvastase ja detoksi soodustava päikesekarvalise taime headest omadustest osa ilma,  et selleks ekstra punnitama peaksime. Salateid armastame me ju kõik ja dipikastmeid samuti. Ühtlasi võib seda maitsvat kurkumisegu kasutada praetud, grillitud või kergelt röstitud krõmpsude aedviljade juurde.  Teraapiliselt mõjuv kastmevärv tõstab tuju, maitsenauding ja kastme tervistav toime on samuti garanteeritud 🙂

Päikseline kurkumikaste

4 spl ekstra virgin oliivõli
2 sidruni mahl ja koor
¼ avokaadot
1 purustatud küüslauguküüs
1 spl jahvatatud kurkumit
1 spl mett
maitse järgi mere- või Himaalaja soola

Sega kõik ained blenderis. Kreemisema ja paksema kastme saamiseks lisa rohkem avokaadot. Naudi!

Kurkumi raviomadustest võid pikemalt lugeda siit:

NB! Soovi korral saab orgaanilist kahekordse kurkumiini sisaldusega  Sri Lanka kurkumit osta meie e-poest.

 

Allikas:

http://www.mindbodygreen.com/0-9543/anti-inflammatory-turmeric-sun-dressing-gluten-free-recipe.html