Pähklite söömine aitab vähendada vähiriski

Pähklid ja mandlid on teadupärast head kiud- ja mineraalainete ning Omega-3 ja Omega-6 rasvhapete allikad. Kuid nende söömisega kaasnab tervisele ka märkimisväärseid ja mõõdetavaid boonuseid.

Hiljutises 7-aastases uuringus leiti, et käärsoolevähi III staadiumi ellujäänutel, kes sõid ca 7 pähklit päevas, oli 42% väiksem tõenäosus taashaigestumiseks ning ca 57% väiksem tõenäosus vähki surra kui neil, kes pähkleid ei söönud.

See rõõmusõnum kehtis ainult nende puhul, kes sõid mandleid, Kreeka pähkleid, Brasiilia pähkleid, pistaatsiapähkleid, pekaanipähkleid ja India pähkleid, kuid mitte maapähklite sööjatele. Maapähklid ongi ju tegelikult hoopis kaunviljad. Nii maapähklid kui maapähklivõi on sageli hallitusega saastunud ning võivad sisaldada ohtlikku hallitusmürki (aflatoksiini).

NB! Pähklid ei ole kasulikud vaid käärsoolevähi puhul.

Igapäevaselt 1 peotäie pähklite söömine vähendab riski haigestuda erinevat tüüpi vähki (sh rinnavähk ja kõhunäärmevähk) ning südame-veresoonkonna haigustesse ja diabeeti.

Uuringute lingid ja lisalugemist leiab siit ja siit!

Laskem hea maitsta!