
Koostisosad:
- 2 õuna, jämedalt riivitud ja liigne mahl välja pigistatud
- 1 õun, väikesteks kuubikuteks lõigatud
- 250 g kõrge valgusisaldusega(!) Kreeka jogurtit
- 3 muna
- 50 g sulatatud võid
- 120 g täistera kaerajahu
- 130 g täistera kaerahelbeid
- 2 tl Tseiloni kaneeli
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ½ tl söögisoodat
- Näpuotsatäis soola
- 60 g vedelat mett
- 1 tl vanilliekstrakti (valikuline)
- 1 suurem peotäis armastust

NB! Kui tahad krõmpsumat/valgurikkamat ampsu, lisa segusse ka suurem peotäis lemmikpähkleid ja/või seemneid.
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 °C-ni (ventilaator režiimil)
- Määri ja vooderda tavaline koogivorm (umbes 900 g)
- Vahusta kausis jogurt, munad, sulatatud või, mesi ja vanill, seejärel sega hulka riivitud õun.
- Eraldi kausis sega kaerajahu, kaerahelbed, kaneel, küpsetuspulber, söögisooda ja sool
- Sega kuivsegu vedela segu hulka, kuni need on ühtlaselt segunenud
- Sega ettevaatlikult hulka tükeldatud õun, vala vormi ja silu pealt siledaks.
- Küpseta 50–55 minutit, kuni kuldpruun ja tikk tuleb koogist puhtalt välja (kata pealt, kui pealt liiga kiiresti pruunistub)
- Jahuta vormis 10 minutit ja seejärel tõsta restile täielikult jahtuma.
- Lõika 9 tükiks (ca 9 g valku tüki kohta)
Säilitamine:
Hoia õhukindlas anumas kuni 3 päeva toatemperatuuril, eeldusel, et see sul õnnestub:) või 5 päeva külmkapis. Säilib sügavkülmas kuni 3 kuud – lõika enne külmutamist viiludeks ja sulata vastavalt vajadusele üksikud tükid.
Nautigem!



